img

Сьогодні, 11 жовтня 2018 року відбулася конференція «Роль медичної сестри освітнього закладу у вихованні здорової дитини»

Конференція є спільним проектом: Інституту розвитку сім'ї та дитини, Освітнього центру імені Ю. Дзеровича, Львівського інституту медсестринства та лабораторної медицини ім. Андрея Крупинського - Методичного об’єднання викладачів «Основ медсестринства», Школи Біоетики УКУ.

У конференції, яка започаткувала навчальну модульну програму міжпрофесійної взаємодії СЕСТЕР МЕДИЧНИХ освітніх закладів, вчителів «Основ здоров’я» у школах, батьків, сімейних лікарів, лікарів педіатрів, правників, психологів, дієтологів, інфекціоністів, логопедів, викладачів «Основ медсестринства», лікарів та фельдшерів ПМД, священників.

Цікавими були виступи «Медична сестра у школі: хто вона, її обов'язки та можливості» Oleksandra Palahitska, «Робота медичної сестри в умовах реформи охорони здоров’я» Олена Назарова, «Потреби та навики здорової спільноти» - сестра Георгія Припутницька – директор Освітньо-методичний центр ім. Дзеровича , Оксана Довганик – викладач «Основ здоров'я», «Приклади міжпрофесійної взаємодії у Центрі здоров'я дитини» Антін Кушнір.

Праця малими групами дозволила визначити низку проблем та запитань для роботи у наступних модулях

Найважливішим є те, що в часі роботи впродовж дня ми вже побудували мости комунікації, взаєморозуміння, спільної праці та об’єднатися і подискутувати, повчитися, послухали та почули один одного. Здорову дитину, здорове суспільство важливо виховувати усім разом . Цьому допоможуть нам наші спікери модулів. Сьогодні вони також були з нами:

  • Ярема Возниця – лікар-педіатр,
  • Роман Андрієвський – психолог,
  • Oleh Dizhak – лікар – стоматолог,
  • Надія Даценко – реабілітолог,
  • Ярина Лесняк лікар - педіатр
  • Мирослав Талаш – лікар-реаніматолог, школа школа BLS.

Важливою для медичних сестер була підтримка та участь ректора Львівського інституту медсестринства та лабораторної медицини ім. Андрея Крупинського Ю. Я. Кривка. Адже серед учасників були і студенти.

Дякуємо такому поважному товариству лікарів, які є справжніми промоутерами медичної сестри у суспільстві. За те, що бачите у медичній сестрі партнера. Разом вчимося і навчаємо бути здоровими.

Окрема подяка письменниці пані Оксані Думанській. Котра надихнула нас своїм літературним словом, яке також допомагає нам добре комунікувати, навчати бути здоровішим.

Підтримка, комунікація допоможуть утвердити у суспільстві, найперше у школі - моду бути здоровим!

Дякуємо всім учасникам за участь, свою небайдужість, своє ділення. Шукайте себе на фото, згадуйте емоції, діліться враженнями.

Хто був сьогодні не з нами приєднуйтеся. Слідкуйте за анонсами модулів.

Модулі відбудуться 25 жовтня, 20 листопада, 20 грудня 2018 року, та 27 січня 2019 року. СЛІДКУЙТЕ ЗА АНОНСАМИ. Курс BLS - Навчись рятувати життя - для учасників ПРОГРАМИ за бонусною ціною - 350 грн.

Дати курсів: 29 жовтня, 22 листопада, 21 грудня, 28 січня.

Кількість місць обмежена.