img

Медики мобільних гінекологічних бригад закінчили курс BLS «Основи підтримки життя»

Лікарі та медсестри мобільних гінекологічних бригад з 23 областей України завершили курс BLS «Основи підтримки життя».

Фахівці не лише засвоїли глибокі теоретичні знання, але й відпрацювали всі практичні навички, необхідні для ефективного надання домедичної допомоги при раптовій зупинці серця.

«Кожен учасник курсів відтворив базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації, володіє навичками користування зовнішнім автоматичним дефібрилятором, вміє перевести людину в стабільне положення та відновити прохідність дихальних шляхів, дотримуючись всіх аспектів долікарської допомоги», — розповідає інструктор BLS Арсен Чалідзе.

Навчання навичкам надання першої домедичної допомоги є важливим етапом у професійній підготовці медиків мобільних гінекологічних бригад. Робота у різних, часто непередбачуваних, умовах вимагає розширення й поглиблення професійних знань, і фахівці, які володіють цими навичками, готові забезпечити ефективну та оперативну домедичну допомогу пацієнту.

Мобільні гінекологічні бригади працюють у рамках заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, які здійснюються у співпраці з БФ «Інститут розвитку сім'ї та дитини» за фінансової підтримки Європейського союзу (ЕСНО), Міністерства закордонних справ Данії, Канади, Франції та Республіки Корея.