img

Тренінг доктора Беверлі Декстер «Ні нічним кошмарам»

Креативність властива кожній дитині та є основою її продуктивного розвитку, потенціалом, що забезпечує гармонійне зростання.

Творчість більшою чи меншою мірою є постійним супутником дитячого розвитку. Будь-який творчий акт дитини - результат її активних пізнавальних, творчих дій. Навіть наслідуючи дорослих, дитина творчо видозмінює своє сприйняття відповідно до власних уявлень, а засвоюючи щось нове, пропускає його крізь особистий досвід, неповторний та унікальний, який не можна "вставляти у рамки", обмежувати вимогами чи визначати рівень правильності у відображенні дитячого сприйняття.

У тому, що всі ми великі художники, вроджені митці наших маленьких пацієнтів переконала художниця Катерина Немира.

Вродовж майстер-класу з малюванння, простими словами і в зручній формі, художниця вчила дітей дослухатися до своєї уяви, не боятися екпериментувати, відчувати тепло і холод кольорів, міксувати фарби, “бачити” свою картину, розуміти її і відчувати.

Діти задовільнили цікавість і вмотивувались до малювання, розглядаючи ілюстрації маленьких художників до книги Оксана Думанська "Миколчині сни".

Презентація якої відбулася вперше 17 липня у Дитячий Центр Здоров'я ім. Анни Мазуренко.

Залучаючи дітей до книгочитання, авторка занурила їх у світ пригод, мрій, фантазій, де можливо абсолютно все.

Пані Оксана не створювала культ книжки, а перетворювала читання з примусу на читання – життєву потребу, на читання-задоволення, читання-комунікацію і творчість.

Звертаючи увагу дітей не лише на сам текст, сюжет описаних Миколчиних снів, а і на кольори, форми, елементи сюжету й загальне виконання книжкових ілюстрацій, Оксана Думанська разом з Катерина Немира давали змогу дітям робити власний самостійний вибір, що читати і малювати та яким способом це робити!

Дякуємо за теплу творчу атмосферу, відкритість, безтурботність та можливість першими поринути у світ "Миколчиних снів"!