img

Зустріч медсестер – керівників «Міцніші разом»

До зустрічі у році Медичної сестри. Час швидко минув, багато подій і змін. І ось - 5 лютого 2020 року відбулася чергова зустріч медсестер – керівників «Міцніші разом».

Зустріч у форматі спільного надихаючого сніданку для заступників директорів та головних медичних сестер закладів охорони здоров’я, незалежно від форм власності, «Міцніші разом» - гуртує небайдужих до свого фаху медсестер. А цього разу і медбрата.

Учасників сніданку привітала директор БФ "Інститут розвитку сім'ї та дитини" Vitalina Kushnir Віталіна Кушнір.

Ми знаємо, що лікарі також мають бажання "поснідати" у нашому товаристві. Звичайно, що такий формат має запит, і відбудеться у свій час - це важливо. Проте, відчуття рівності і колегіальності, яке панує на таких зустрічах, дозволяє вільно дискутувати, вчитися, надихатися. Такий формат новий для медсестер і дуже на часі. У час змін, коли кожен може бути залучений до тих змін. Дискусія і різноманітність закладів, особистостей, характерів, компетентностей дозволить сформувати нову якість з надією бути почутими та поміченими.

Як запрошену гостю (Key Note Speaker) сніданку, вітали пані Наталію Кубу - директора Центру навчальної майстерності в компанії SoftServe.

Дякуємо пані Наталії за надзвичайно цікаву інтерактивну лекцію "Мистецтво налагоджувати контакти, переконувати та впливати". Таке навчання полегшить навики комунікації медсестрам, котрі щодня мають такі виклики як фахівці-керівники.

Приємно, що до спільної зустрічі медсестер приєднався медбрат Гліб Беглов Glib Belgov - консультант Україно-швейцарський проект "Розвиток медичної освіти" з питань медсестринства. За його участі відбулася цікава, конструктивна, фахова дискусія з питань компетенцій та освіти медсестри.

Oleksandra Palahitska, - представила презентацію - інформацію про початок у січні 2020 року медсестринського дослідження: NURSE EMPOWERMENT STRONGER TOGETHER (NEST Project) Comparative research and policy recommendations for Ukraine, Armenia, Georgia.

Таке дослідження є важливим для розвитку медсестринства України. Оскільки подібні дослідження вже відбувалися у Європі. Подібного в Україні не було. Дане дослідження дозволить виробити рекомендації для тих, хто приймає рішення і сприятиме розвитку медсестринства. Така інформація є важливою, оскільки серед пр