img

Зустріч медсестер «Міцніші Разом» з Уляною Супрун

Медсестринство в Україні потребує трансформації. А ще — запалу до змін.

Тому 4 вересня 2020 року відбулась чергова зустріч медичних сестер-керівників «Міцніші Разом» у форматі сніданку. Цього разу зустріч пройшла по-особливому натхненно, адже гостями були особливі люди — міністр охорони здоров'я Уляна Супрун та Младена Качурець, заступниця голови МОЗ. Ми щиро вдячні Уляні Супрунза лідерство, натхнення та підтримку сфери медсестринства, також дякуємо Младлені Качурець за відкритість, енергію та високу професійність у проведенні майстер-класу.

Ділимося з Вами найголовнішим після зустрічі:

  1. Ефективне управління своїм ресурсом – шлях до максимального задоволення потреб пацієнтів та медичних сестер.
  2. Будь-яка зміна потребує прописаного плану. Надалі – процесу втілення, аналізу та його покращення.
  3. Медичні сестри – дзеркало для пацієнтів, тому турбота про психічне здоров'я, рівень стресу та втоми є надзвичайно важливими в роботі кожної/кожного.
  4. Просвітництво – чи не найважливіше завдання медичних сестер в країні, де рівень обізнаності про громадське здоров’я є на дуже низькому рівні.
  5. Вивчення нормативних документів – перший крок до сигналізування та захисту своїх прав.

Кожен учасник лікувального процесу має свою суперсилу. Суперсила медичної сестри – служіння заради порятунку життя, і в цьому полягає її найбільша цінність. Тому ми продовжуємо розвивати медичну сферу, зокрема сферу медсестринства і поширювати культуру здоров'я у сім'ї. Разом в єдності, малими кроками нам під силу це зробити!