img

Тема заняття «Протокол виконання ЕКГ медичною сестрою»

Безперервний професійний розвиток - це не подія, це процес. Дуже добре що поступово цей процес починає охоплювати й медичних сестер. 13 жовтня 2020 року у Дитячий Центр Здоров'я ім. Анни Мазуренко відбулося чергове заняття #групирівних в рамках Україно-швейцарський проект "Розвиток медичної освіти". Тема заняття «Протокол виконання ЕКГ медичною сестрою». Хтось повчився, а хтось вдосконалював свої знання. Проте, заняття у такому форматі - це не лише навчання. Це нетворкінг та обмін досвідом, практичними кейсами, навички комунікації. Адже у залі разом зібралися медичні сестри ініціатори - Дитячого Центру Здоровя, Medicover, сімейні медсестри Медичний центр "Мед Парк", MediМedicover Україна, інших приватних клінік, та державних - Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Таке спілкування дозволяє стерти кордони та упередження між приватною та державною медициною. Бо основний критерій – якість надання медичних послуг і здоров’я пацієнта.

Спікером нашої зустрічі була наша колега, медична сестра - магістр, старша медична сестра відділення функціональної діагностики Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр Наталия Галамага. Ми дуже її підтримували і вона прекрасно справилася. Це був її дебют у ролі спікера. Медсестринську інформацію медсестрам найкраще розкаже медична сестра.

Нам вдалося виконати весь план зустрічі: розбір презентації та протоколу виконання ЕКГ, особливості спілкування з батьками дитини при виконанні ЕКГ, інфекційна безпека при виконанні ЕКГ в часі епідемії, практичний тренінг.

Цікавою родзинкою було те, що студент ВНКЗ ЛОР "Львівська медична академія імені Андрея Крупинського та майбутній медичний брат Sergij Pekarskyj радо погодився, щоб на ньому повправлялися робити ЕКГ, але і сам повчився. Бажаємо йому успіхів.

Фасилітатором зустрічі була Oleksandra Palahitska

Дякуємо Україно-швейцарський проект "Розвиток медичної освіти" за гарні подарунки та запрошуємо в гості.