img

Центр Мазуренко увійшов до пілотного проєкту «Медсестра з розширеними повноваженнями»

Дитячий Центр Здоров’я ім. Анни Мазуренко увійшов до пілотного проєкту «Медсестра з розширеними повноваженнями на первинній ланці». Пілотний проєкт покликаний покращити доступність медичних послуг для пацієнтів через посилення ролі медичної сестри.

Дитячий Центр Здоров’я ім. Анни Мазуренко став один із восьми медичних закладів України, де медична сестра надаватиме широкий спектр послуг: від невідкладної до первинної та спеціалізованої медичної допомоги. Обов’язки медичної сестри чи медбрата залежатимуть від спеціалізації — вони вже самостійно проводять вакцинацію, але також зможуть якісно консультувати, оскільки постійно професійно розвиваються і відпрацьовують клінічні навички.

Пілотний проєкт реалізується Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (SwissTPH) за фінансування Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation, SDC), бенефіціар — Міністерство охорони здоров’я України. 

Серед 30-ти заявок Україно-Швейцарський проєкт спільно із МОЗ відібрали 8 медичних закладів України, серед яких Дитячий Центр Здоров’я ім. Анни Мазуренко, на основі відкритого конкурсу.