img

Розпочинаємо проєкт із UNFPA «Мобільні гінекологічні бригади»

5 жовтня Благодійний фонд «Інститут розвитку сім’ї та дитини» підписав угоду з UNFPA (Фонд ООН у галузі народонаселення) щодо реалізації проєкту «Мобільні гінекологічні бригади».

Проєкт покликаний покращити доступ до гінекологічної допомоги мешканцям сільської місцевості: переселенцям, людям з інвалідністю та іншим вразливим групам населення. Медики безоплатно проводитимуть гінекологічні огляди, експрес-тестування вагітних жінок, консультуватимуть з питань планування сім’ї, а також з приводу хвороб терапевтичного профілю. Тих, хто потребуватиме додаткових обстежень та консультацій, фахівці направлятимуть до спеціалізованих медичних закладів.

Мобільні гінекологічні бригади працюватимуть в десяти Центрально-Західних областях України. «В кожній області буде створена мобільна бригада, яка складатиметься з команди міжпрофесійної взаємодії: лікар-гінеколог, спеціаліст або лікар широкого спектра сімейної медицини, медична сестра, психолог. Вони зможуть виявляти жінок, які потребують подальшого лікування, вагітних і тих, яким загрожує передчасне народження дитини. Спеціалісти Центру Мазуренко координуватимуть, а також надаватимуть фахову консультацію команді кожної мобільної бригади з питань діагностики та вибору кращих методів обстеження», — підкреслює керівник проєкту, директор Дитячого Центру Здоров’я ім. Анни Мазуренко.

Проєкт реалізовуватиметься командою фахівців обласних перинатальних центрів за координацією Благодійного фонду «Інститут розвитку сім’ї та дитини» спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення.

Довідка: Благодійний фонд «Інститут розвитку сім’ї та дитини» заснований для реалізації освітніх та благодійних проєктів у сфері громадського здоров'я в Україні.