img

У Центральних та Західних областях України розпочали роботу мобільні гінекологічні бригади

Медики виїжджають у важкодоступні населені пункти та безплатно проводять гінекологічні огляди, експрес-тестування вагітних жінок, консультують з питань планування сім’ї, а також з приводу хвороб терапевтичного профілю.

У мобільній гінекологічній бригаді доступні наступні послуги:

  • медичний огляд гінеколога та сімейного лікаря;
  • УЗД-дослідження;
  • електрокардіограма;
  • консультація з питань жіночого здоров'я, включаючи до- та післяпологовий період, здоров'я матері, догляд за дитиною;
  • консультація з питань ВІЛ-інфекцій та захворювань, що передаються статевим шляхом;
  • медична та психологічна підтримка постраждалих від домашнього насильства або інших видів насильств, пов'язаних з війною.

Ті, хто потребує додаткових обстежень та консультацій, фахівці направляють до спеціалізованих медичних закладів.

Мобільні гінекологічні бригади працюють в Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Чернівецькій, Закарпатській та Рівненській областях. Незабаром медики працюватимуть також у Львівській області. 

Проєкт реалізується командою фахівців обласних перинатальних центрів за фінансування Фонду ООН у галузі народонаселення та координації Благодійного фонду «Інститут розвитку сім’ї та дитини».

Довідка:
Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров'я та розбудови потенціалу молоді. Благодійний фонд «Інститут розвитку сім’ї та дитини» заснований для реалізації освітніх та благодійних проєктів у сфері громадського здоров'я в Україні.