img

Мобільні гінекологічні бригади: успішний перший етап роботи та плани на майбутнє

Ми раді повідомити, що перший етап проєкту «Мобільні гінекологічні бригади» вдало завершено. На зустрічі у Львові координатори мобільних бригад поділились досвідом роботи та рекомендаціями для його покращення.

За фінансової підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine та координації команди благодійного фонду «Інститут розвитку сім’ї та дитини», медичні бригади забезпечили якісний медичний огляд та надали понад 14 тисяч медичних консультацій для пацієнтів, які проживають у важкодоступних місцях, в тому числі для внутрішньо переміщених жінок. Важливо підкреслити, що завдяки роботі мобільних гінекологічних бригад були виявлені важкі патології на ранніх стадіях та вчасно розпочато лікування.

«Дякуємо медикам обласних перинатальних центрів за важливу роботу. Їх зусилля допомагають покращувати здоров’я населення та забезпечують якісну медичну допомогу жінкам та дітям, які проживають у віддалених куточках України. Як практикуючі лікарі, ми радіємо, що можемо ділитись своїми знаннями та досвідом з медиками 11 мобільних гінекологічних бригад, які працюють в 10 областях України. Фахівці нашої клініки мають досвід у впровадженні інтегрованої медичної допомоги пацієнтам, що враховує фізичні, психологічні та соціальні потреби людини, щоб надати спектр послуг, необхідних для підтримки її здоров’я та добробуту. Віримо, що робота мобільних бригад забезпечить жінкам та дітям (в тому числі для внутрішньо переміщених) якісний рівень медичної допомоги в місцях їхнього проживання. Адже добре самопочуття та здоров’я мами — це добрий стан здоров’я дитини та майбутнє нашої країни», — говорить керівник проєкту, директор Дитячого Центру Здоров’я ім. Анни Мазуренко Антін Кушнір.

Медики продовжують проводити безоплатні медичні обстеження у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Чернівецькій, Закарпатській та Рівненській областях. Графіки виїздів мобільних гінекологічних бригад дивіться за посиланням.