img

Зустріч партнерів проєкту «Мобільні гінекологічні бригади»: результати, досягнення та плани

У Львові, 22-23 червня, відбулась зустріч партнерів проєкту «Мобільні гінекологічні бригади», під час якої учасники обговорили результати та досягнення проєкту, а також плани на майбутнє.

Координатори мобільних бригад поділились своїм досвідом і надали цінні рекомендації для подальшого удосконалення роботи мобільних гінекологічних бригад. «Ми пишаємося великою командою партнерів проєкту, яка вкладає величезні зусилля у планування та координацію роботи бригад», — розповідає координаторка проєкту Ліля Теліга.

Особлива увага була приділена питанням інфекційної безпеки під час роботи мобільних гінекологічних бригад. «Ми впроваджуємо заходи профілактики та інфекційного контролю, щоб убезпечити медичний персонал та пацієнтів від поширення інфекційних захворювань. Забезпечення максимального рівня інфекційної безпеки медиків та пацієнтів під час процедур — наш пріоритет. Хочемо звернути увагу, що медичні сестри відіграють головну роль у процесі інфекційного контролю під час роботи медиків, та є невіддільною частиною міжпрофесійної команди мобільних бригад», — додає Ліля Теліга.

Одним із головних результатів цього проєкту є успішне лікування пацієнтів. Завдяки профілактичним оглядам — своєчасному виявленню та діагностиці проблем, пов'язаних зі здоров’ям, пацієнти вчасно отримують необхідне лікування, що значно поліпшує якість їхнього життя.

Мобільні гінекологічні бригади – проєкт UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, що реалізується в межах заходів гуманітарної допомоги, які здійснюються у співпраці з БФ «Інститут розвитку сім'ї та дитини» за фінансової підтримки Данії, Кореї та Франції.

Додамо, що мобільні гінекологічні бригади продовжують проводити безоплатні медичні обстеження у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Чернівецькій, Закарпатській та Рівненській областях. Графіки виїздів мобільних гінекологічних бригад дивіться за посиланням.