img

Третя зустріч партнерів проєкту «Мобільні гінекологічні бригади»: підбиття підсумків та обмін досвідом

У Львові, 25-26 вересня, відбулась зустріч партнерів проєкту «Мобільні гінекологічні бригади», під час якої учасники обговорили результати та досягнення в роботі.

Координатори мобільних бригад поділились своїм досвідом і надали цінні рекомендації для подальшого удосконалення роботи мобільних гінекологічних бригад. «На цьому етапі ми мали можливість знову зустрітися з нашими партнерами з проєкту, щоб обмінятися досвідом та інформацією щодо роботи медиків у кожному регіоні. Ця співпраця є важливим кроком в напрямку покращення доступу до якісної гінекологічної допомоги для жінок в Україні», — підкреслює співкординатор проєкту Ліля Теліга.

Також на заході представники благодійного фонду «Butterfly» поділилися інформацією про роботу мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Такі бригади відіграють важливу роль у підтримці постраждалих від гендерно зумовленого насильства, домашнього насильства та інших видів насильства, пов'язаних з війною. Одним із головних результатів цього проєкту є успішне лікування пацієнтів. Завдяки профілактичним оглядам — своєчасному виявленню та діагностиці проблем, пов'язаних зі здоров’ям, пацієнти вчасно отримують необхідне лікування, що значно поліпшує якість їхнього життя.

Медики мобільних гінекологічних бригад провели:

  • 2684 консультації у Закарпатській області;
  • 2778 консультацій у Вінницькій області;
  • 2778 консультацій у Волинській області;
  • 1965 консультацій у Житомирській області;
  • 2544 консультації у Хмельницькій області;
  • 2642 консультації у Рівненській області;
  • 1866 консультацій в Івано-Франківській області;
  • 1144 консультації в Івано-Франківській област (місто Коломия);
  • 1967 консультацій у Тернопільській області; 1686 консультацій у Чернівецькій області.

Ми продовжуємо працювати надалі, мобільні гінекологічні бригади проводять безоплатні медичні обстеження у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Херсонській, Чернівецькій, Закарпатській та Рівненській областях.

Мобільні гінекологічні бригади — проєкт UNFPA, Фонду Народонаселення ООН в Україні, що реалізується в межах заходів гуманітарної допомоги, які здійснюються у співпраці з БФ «Інститут розвитку сім'ї та дитини» за фінансової підтримки Данії, Кореї та Франції.